Clai Dedicato a Martina 2011

Producent : Giorgio Clai, Buje, Istria (HR)

Website : www.clai.hr

100% Pinot Sivi (Pinot Gris) 

Zeer exclusief : 1.000 flessen bij huwelijk van dochter Martina

Terroir : witte grond (kalk-klei),

Biodynamisch. Geen gebruik van pesticiden, geen mechanische filtering. Enkel gebruik van wilde gisten. Geen klaring ("cloudy")

Kleur : licht roze

Aroma : zwoele kersen en aardbeien

Alcohol : 15,6 %

Zuren : 5 g/l

Restsuiker : 1,6 g/l

Intens, full-bodied 

Rijping in eiken foeders

Food pairing : iets warmer serveren (14-15°) bij oosterse keuken en nagerechten met aardbeien 

 

33,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: meer dan 1 maand1

Clai Ottocento Bijeli 2012

Producent : Giorgio Clai, Buje, Istria (HR)

Website : www.clai.hr

Blend van Malvasia, Chardonnay, Pinot Gris en Sauvignon Blanc;

Terroir : witte grond (kalk-klei),

Biodynamisch. Geen gebruik van pesticiden, geen mechanische filtering. Enkel gebruik van wilde gisten. Geen klaring (cloudy).

De naam “Ottocento” verwijst naar de traditionele manier van wijnmaken in de regio in de jaren 1800. 

Kleur : amber/goud door Pinot Gris en vooral door macération pelliculaire gedurende 10 dagen ("orange wine")

Aroma : grapefruit, geconfijte sinaasappel, amandel, sherry, donkere specerijen

Alcohol : 14,3 %

Rijping gedurende 12 maanden in eiken foeders van 1500 liter

Food pairing : bij king crab met gerookte paling en venkel, Comté kaas;

Parker score 89/100

 

23,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Clai Sveti Jacov 2011

Producent : Giorgio Clai, Buje, Istria (HR)

Website : www.clai.hr

100% Malvazija Istriana

Terroir : witte grond (kalk-klei),

Biodynamisch. Geen gebruik van pesticiden, geen mechanische filtering. Enkel gebruik van wilde gisten. Geen klaring ("cloudy")

Kleur : oranje/goud door 75 dagen macération pelliculaire ("orange wine")

Aroma : acacia, peer, vijg, perzik/abrikoos, ananas, rozijnen

Alcohol : 15,2 %

Zuren : 5,6 g/l

Restsuiker : 2,3 g/l

Mondgevoel : vettig en rond

Rijping gedurende 12 maanden in eiken vaten

Food pairing : gebakken kalfszwezeriken met saus van oloroso sherry

Parker score 90/100 (jaargang 2009) - Decanter 94/100 (jaargang 2011)

 

27,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: meer dan 1 maand1

Clai Sveti Jacov 2012

Producent : Giorgio Clai, Buje, Istria (HR)

Website : www.clai.hr

100% Malvazija Istriana

Terroir : witte grond (kalk-klei),

Biodynamisch. Geen gebruik van pesticiden, geen mechanische filtering. Enkel gebruik van wilde gisten. Geen klaring ("cloudy")

Kleur : oranje/goud door 60 dagen macération pelliculaire ("orange wine")

Aroma : acacia, peer, vijg, perzik/abrikoos, ananas, rozijnen

Alcohol : 13,9 %

Mondgevoel : vettig en rond

Rijping gedurende 12 maanden in eiken vaten

Food pairing : gebakken kalfszwezeriken met saus van oloroso sherry

Parker score 90/100 (jaargang 2009) - Decanter 94/100 jaargang 2011

 

27,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: meer dan 1 maand1

Kabola Amfora Malvazija 2007

Producent : Kabola d.o.o. - wijnmaker Marino Markezic.

Biologische productie

Website : www.kabola.hr

Druif : 100 % Malvazija Istriana

Terroir : Stanzia wijngaard : zware grijze kleigrond op 275 m hoogte en 8 km van de Adriatische Zee

Kleur : goudgeel tot koperbrons

Neus : zeer aromatisch en complex : geplette groene kruiden, abrikoos, caramel, cognac, amandelen, sherry 

Smaak : succulent en beendroog

Alcohol : 14 %

Zuren : 5 g/l

Restsuiker : 2,8 g/l

Vinificatie : de volle trossen worden in amfora's van gebakken klei (2.000 l) verzameld en blijven er na de gisting nog 7 maanden sur lies; na de persing rijpt de wijn nog 12 maand in eiken foeders van 4.000 l en na de botteling rust hij nog enkele maanden op fles

Food pairing : complexe vederwildgerechten met rijke saus, Comté kaas. 

Bewaring : uitzonderlijk lang door de hoge aciditeit en de oxidatieve vinificatiemethode

Parker score : 90/100

 

 

 

 

31,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Roxanich Ines u Bijelom 2008

Producent : Mladen Rozanic, Vizinada, Istria (HR)

Website : www.roxanich.hr

Naam : Ines in White (Ines = echtgenote van wijnmaker)

Blend van 7 druiven : Pinot Gris, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Prosecco, Friulano, Vermentino, Riesling Italico

Terroir : kalkhoudende klei-leem bodem

Kleur : helder oranje-abrikoos (door 100 dagen skin contact); unfiltered 

Neus : zeer aromatisch en complex (honingraat, hooi, witte peper, oxidatieve sherry toets)

Smaak : complex, hoge en fijne zuren

Alcohol : 13,6 %

Zuren : 7 g/l

Vinificatie : 100 dagen skin contact; 36 maand rijping op eiken vaten en 18 maand op fles  

Food pairing : stoofpotjes met kip, gegrillde inktvis 

 

 

 

 

 

32,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Roxanich Ines u Bijelom 2009

Producent : Mladen Rozanic, Vizinada, Istria (HR)

Website : www.roxanich.hr

Naam : Ines in White (Ines = echtgenote van wijnmaker)

Blend van 7 druiven : Pinot Gris, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Prosecco, Friulano, Vermentino, Riesling Italico

Terroir : kalkhoudende klei-leem bodem

Kleur : helder oranje-abrikoos (door 100 dagen skin contact); unfiltered 

Neus : zeer aromatisch en complex (honingraat, hooi, witte peper, oxidatieve sherry toets)

Smaak : complex, hoge en fijne zuren

Alcohol : 13,3 %

Zuren : 7 g/l

Vinificatie : 100 dagen skin contact; 36 maand rijping op eiken vaten en 18 maand op fles  

Food pairing : stoofpotjes met kip, gegrillde inktvis, kaas

 

 

 

 

 

33,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Tomaz Malvazija Sesto Senso 2011

Producent : Klaudio Tomaz, Motovun, Istria (HR)

Naam : Malvazija Sesto Senso

Druif : 100 % Malvazija Istriana 

Kleur : goudgeel (orange wine)

Neus : zeer aromatisch en complex (moerbei, honing, floraal, mineralig)

Smaak : evenwichtig 

Alcohol : 13,9 %

Restsuiker : 20 g/l

Vinificatie : 24 dagen skin contact; lagering op moerbei vaten 

Food pairing : Comté kaas 

Tijdelijk uitverkocht 

 

 

 

 

26,75 €

  • Uitverkocht