Armenia Wines Takar Kangoun Dry White 2013

Producent : Armenia Wines, Vayats Dzor regio (Armenië)

 

Druif : 100 % Kangoun

Terroir : vulkanische ondergrond en klei, streng continentaal klimaat, hoogte 1200 - 1500 m 

Kleur : licht strogeel

Aroma : mandarijn, peer, tropisch fruit (mango, meloen, passievrucht) , bloemen, knoppen van zwarte bes

Smaak : rond en rijk met voldoende frisheid en zeer aromatische afdronk

Alcohol : 12,5 %

14,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Armenia Wines Tariri Dry White

Producent : Armenia Wines, Armavir regio (Armenië)

Druiven : 50 % Kangoun, 25 % Chenin Blanc, 25 % Aligoté;

Terroir : vulkanische ondergrond en klei; continentaal klimaat

Kleur : strogeel

Aroma : witte bessen, rabarber, peer, perzik, vanille en anjer 

Smaak : frisse aanzet; rondeur in het middengebied; complex; lange afdronk

Alcohol : 12,5 %,

Vinificatie : 8 maand gerijpt in Franse eiken vaten

Food pairing : bij Creoolse kip, forel met amandelen, zalmsteak

 
 

 

21,25 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Armas Voskehat

Producent : Armenia Wines, Aragatsotn regio (Armenië)

Druiven : 100 % Voskehat 

Terroir : vulkanische ondergrond en klei;

Look :  strogeel

Aroma : witte meloen, groene appel, tijm, rozemarijn, limoen

Smaak : frisse aanzet; mineralig, robuuste structuur; koppig, complex en elegant 

Alcohol : 12,5 %,

Food pairing :  als aperitief of bij verse kaas, asperges en vis 

 
 

 

24,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Château d' Elohim Inspiration Méthode Traditionelle 2006

Producent : Château d' Elohim, Roisin, België

Wijnmaker : Ludovic Boucart

Website : www.fruitdevie.com

Fruit : rabarber afkomstig van de regio Ieper 

Biodynamisch

Kleur : intens strogeel

Smaak : complex en elegant (rabarber) 

Alcohol : 10,5 %

Vinificatie : langzame directe persing, 1 maand gisting; opvoeding sur lies gedurende 12 maanden (70 % op inox en 30 % op eiken vaten); 2e gisting op fles en rijping sur lattes gedurende 66 maanden

Food pairing : aperitief, kreeft, foie gras, fruitige desserts 

20,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Château d' Elohim Vacuité Demi-Sec

Producent : Château d' Elohim, Roisin, België

Wijnmaker : Ludovic Boucart

Website : www.fruitdevie.com

Fruit : rabarber afkomstig van de regio Ieper 

Biodynamisch

Smaak : partieel gericht op frisheid en partieel oxidatief; suave en aromatisch

Beperkte hoeveelheid restsuiker 

Alcohol : 11,5 %

Vinificatie : trage directe persing, gisting en opvoeding in inox (60 %) en in Duitse eiken vaten (40 % - na de gisting nog 1 1/2 jaar opvoeding in een oxydatieve omgeving in het vat); 

Food pairing : aperitief, gevogelte, foie gras, kaas

18,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Château d' Elohim Solaris Moelleux

Producent : Château d' Elohim, Roisin, België

Wijnmaker : Ludovic Boucart

Website : www.fruitdevie.com

Fruit : kweepeer (coing)  

Biodynamisch

Smaak : Evenwicht tussen fruitigheid en houtindruk, elegant en vol. 

Alcohol : 14 %

Vinificatie : trage directe persing, lange gisting en opvoeding in eiken vaten; assemblage van 7 verschillende jaargangen (periode 2003 tot 2010) 

Food pairing : aperitief, vette vis of met rijke saus, fruitdesserts, sabayon, kazen (schapekaas, Comté)

18,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Vinarija Skegro Krs Bijeli 2013

Producent : Vinarija Skegro, Mostar, Bosnië-Herzegovina

Druiven : 90 % Zilavka (+ Bena, Krkosija). Stokken 50 jaar oud. 

Terroir : karst - calcaire grond met klei en vuurstenen

Opbrengst 40-60 hl/ha 

Kleur : helder strogeel

Aroma : grassig, rijpe abrikoos, exotisch fruit (meloen, banaan), peper, mineralig

Smaak : mondvullend met middellange afdronk

Alcohol : 12,8 %

Vinificatie : gisting en lagering sur lies in inox tanks (6 maand)

Food pairing : bij seafood, wit vlees en pasta

 

16,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Vinarija Skegro Carsus Zilavka 2013

Producent : Vinarija Skegro, Mostar, Bosnië-Herzegovina

Druiven : Zilavka, stokken 50 jaar oud. 

Terroir : Karst ( calcaire grond met klei en silex);  rendement 40-60 hl/ha;

Aroma : citrus, tijm, amandelen (oxidatief, sherry aroma), vanille

Vinificatie : lagering op franse eiken vaten;

Alcohol 12,8 %;

Food pairing : bij rauwe hesp, pasta carbonara, gebraden kip met witloof, vis, schapenkaas; 

 

 

22,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

J. Bouchon Las Mercedes Ensamblaje 2012

Producent : J. Bouchon, Maule Valley, Chili. 

Website : www.jbouchon.cl

Druiven : 70 % Sauvignon Blanc, 20 % Sémillon, 10 % Chardonnay

Terroir : Batuco wijngaard, frisse wind uit de Oceaan zorgt voor afkoeling.

Oogst : handgeplukt; opbrengst +/- 10.000 kg/ha; VSP met dubbele guyot

Kleur : licht strogeel

Aroma : citrusfruit, passievrucht, rijpe perzik, vlierbes, mineraliteit (krijt), gebrande toetsen

Complex en elegant, structuur en body met voldoende zuren

Alcohol 13,6 %

Aciditeit : 6,64 g/l

Restsuiker : 1,72 g/l

Vinificatie : 5 u koude weking, gisting op inox (50 %) en nieuwe franse vaten (50 %), 6 maand lagering op nieuwe franse vaten (50 %)

Food pairing : serveren aan 12 ° bij seafood, vis in diverse sauzen en romige pasta's. 

 

15,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

J. Bouchon Las Mercedes Sauvignon Blanc 2012

Producent : J. Bouchon, Maule Valley, Chili. 

Website : www.jbouchon.cl

Druif : Sauvignon Blanc

Terroir : Batuco wijngaard, frisse wind uit de Oceaan zorgt voor afkoeling.

Oogst : handgeplukt; opbrengst +/- 10.000 kg/ha; VSP met dubbele guyot

Kleur : licht strogeel

Aroma : citrus (grapefruit), floraal, ziltige en minerale toetsen 

Complex en elegant, structuur met goede frisheid en lange afdronk 

Alcohol 14,2 %

Aciditeit : 6,58 g/l

Restsuiker : 1,06 g/l

Vinificatie : 5 u koude weking, gisting in inox tanks (aan 15-17 °)

Food pairing : serveren aan 12 ° bij seafood, vis in diverse sauzen en romige pasta's. 

Bewaarpotentieel : 6 jaar

 

10,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Kalazic Batina Cuvée Blanc 2010

Producent : Kronos d.o.o. (Kalazic), Baranja, Croatië

18 ha wijngaard

Eigenaar / wijnmaker : Slavko Kalazic

Regio : Podunavlje (Donauland), Baranja, Croatië

Website : www.vina-kalazic.com

Druiven : Sauvignon Blanc (50 %), Pinot Gris (23 %), Chardonnay (27 %)

Terroir : Baranja, microklimaat door nabijheid van de Donau (400 meter breed).

Pannonische vlakte (zanderig, mineralige ondergrond met toplaag van 50 cm humus)

Wijnbouwtraditie van meer dan 2.000 jaar (Romeinse tijd).

Aroma : expressief, rijpe perzik en abrikoos, tropisch fruit (mango), citroen, rokerige toets; kruiden

Smaak : hoge aciditeit, mineralig en lange fruitige afdronk

Alcohol 14,5 %

Food pairing : bij spicy gerechten (wolschotels met koriander)

 

 

16,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Kalazic Sauvignon Blanc 2014

Producent : Kronos d.o.o. (Kalazic), Baranja, Croatië

18 ha wijngaard

Eigenaar / wijnmaker : Slavko Kalazic

Regio : Podunavlje (Donauland), Baranja, Croatië

Website : www.vina-kalazic.com

Druif : Sauvignon Blanc

Terroir : Baranja, microklimaat door nabijheid van de Donau (400 meter breed).

Pannonische vlakte (zanderig, mineralige ondergrond met toplaag van 50 cm humus)

Wijnbouwtraditie van meer dan 2.000 jaar (Romeinse tijd).

Aroma : zeer aromatisch : gedroogde bloemen, hooi, gras, citrus (limoen, pompelmoes);

Smaak : zeer hoge aciditeit, mineralig 

Alcohol 11,5 %;  restsuiker 6 g/l; zuren 9 g/l

Gisting op inox, geen malolactische omzetting, organisch

Food pairing : bij oosterse gerechten, bij seafood salades met olijfolie en limoen

 

 

12,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Kalazic Traminac Premium Selection 2012

Producent : Kronos d.o.o. (Kalazic), Baranja, Croatië

18 ha wijngaard

Eigenaar / wijnmaker : Slavko Kalazic

Regio : Podunavlje (Donauland), Baranja, Croatië

Website : www.vina-kalazic.com

Druif : Traminca (Gewürztraminer) 

Terroir : Baranja, microklimaat door nabijheid van de Donau (400 meter breed).

Pannonische vlakte (zanderig, mineralige ondergrond met toplaag van 50 cm humus)

Wijnbouwtraditie van meer dan 2.000 jaar (Romeinse tijd).

Aroma : zeer aromatisch : boenwas, rozijnen, honing, candy

Alcohol 14,5 %;  restsuiker 8,9 g/l;

Food pairing : bij (kaas)gebak

 

 

17,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Grgurevic Barrlie 2014

Producent : Grgurevic, Peljesac, Dalmatië (Croatië)

 

Druif = Rukatac (autochtone druif) 

 

Look : Intens goudgeel; 

Aroma's : vanille, eik, vers zomerfruit, gist;

Korte maceratie, rijping sur lies in eiken barriques (cf. Bourgogne). Zorgt voor textuur die eerder naar rode wijn neigt.

Alcohol : 11,5 %

 

 

 

 

29,75 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Cattunar Malvazija Collina Late Harvest 2010

Producent : Franco Cattunar, Nova Vas, Brtonigla, Istria (HR)

Website : www.vina-cattunar.hr

Druif : 100 % Malvazija - manuele pluk - 20 jaar oude stokken - Late Harvest (oktober)

Wijngaard : westelijke oriëntatie

Bodem : bruine grond op mergel

Kleur : strogeel met groene schijn

Aroma : wit vruchtvlees (perzik), citrusvruchten, gedroogd fruit en witte bloemen, lichte vanillezweem, gerookt

Smaak : zachte en elegante frisse afdronk

Alcohol : 14,5 %

Zuren : 4,4 g/l

Restsuiker : 2.1 °

Vinificatie : gisting in inox, 8-10 dagen koude weking aan 10-12 °

Rijping : 12 maand op Oostenrijkse eiken foeders van 2500 l

Food pairing : serveren aan 15-16 ° bij oosterse keuken, kreeft of scampi met garnalen, gebraden gans, gegrilld lamsvlees, pasta in de oven met gehakt van patrijs

Award : Silver Medal voor jaargang 2011 op Decanter World Wine Award 2015

 

34,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Benvenuti Anno Domini 2011

Producent : Alberto en Nicola Benvenuti, Kadir (nabij Motovun), Istrië, Croatië

Druif : Malvazija

Terroir : 15 ha wijngaard met witte (calcaire grond);

Aroma van amandelen, droge bloemen, gekonfijt fruit; oxidatief;

afdronk 8/9 caudalie; evenwichtig

15 dagen skin contact (orange wine); malolactische gisting; 2 jaar in foeders ("botte") van 2000 l;

alcohol 14 %; bij truffelgerechten, spicy Oosters, konijn, wit vlees, zachte romige kaas; 

Award : Decanter Silver Medal (WWA 2015) voor de 2010

 

 

26,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Benvenuti Corona Grande 2013

Producent : Alberto en Nicola Benvenuti, Kadir (nabij Motovun), Istrië, Croatië

Druiven : Ulovina, Malvazija en Muscat; 

Terroir : 15 ha wijngaard met witte (calcaire grond);

Aroma van gekonfijt fruit, rozijnen, boenwas 

Druiven gedroogd op stro ("vin de paille") gisting op inox; alcohol 14,5 %; restsuiker 130 g/l %;

Bij gebak en fruitdesserts; Decanter Silver Medal (WWA 2015)

 

 

 

21,25 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Cattunar Malvazija Black Soil 2012

Producent : Franco Cattunar, Nova Vas, Brtonigla, Istria (HR)

Website : www.vina-cattunar.hr

Biologisch (geen sulfiet), manuele pluk 

Terroir : bruine grond op mergel (organisch zonder stenen);

Wijngaard 15 jaar oud, winderig op 160 m hoogte, west gericht

Kleur : strogeel

Aroma : vlierbes, banaan, rijp steenfruit en kruiden (peper, kaneel)

Alcohol 13.9 %;

Zuren 5.8 g/l 

Restsuiker : 4.5 g/l

Vinificatie : koude weking, inox tanks, batonage

Food pairing : serveren aan 10-12 ° serveren bij vis en schaaldieren met romige sauzen. 

Lang bewaarpotentieel

 

12,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Cattunar Malvazija Grey Soil 2012

Producent : Franco Cattunar, Nova Vas, Brtonigla, Istria (HR)

Website : www.vina-cattunar.hr

Druif : 100 % Malvasia - manuele pluk 

Terroir : grijze bodem (kalksteen, flysch, klei) met stenen;

Winderige wijngaard op 160 m - 60 jaar oud - zuidwest oriëntatie

Kleur : strogeel

Aroma : krijt, aards, rijp fruit (pompelmoes, abrikoos), vlierbes, kruiden (peper, kaneel)

Alcohol 13,5 %;

Zuren : 5,8 g/l

Restsuiker : 2.6 g/l

Vinificatie : koude weking, batonage, inox tanks

Food pairing : serveren aan 10-12 ° serveren bij verse vis en schaaldieren

 

13,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Clai Dedicato a Martina 2011

Producent : Giorgio Clai, Buje, Istria (HR)

website : www.clai.hr

100% Pinot Sivi (Pinot Gris) 

Zeer exclusief : 1.000 flessen bij huwelijk van dochter Martina

Terroir : witte grond (kalk-klei),

Biodynamisch. Geen gebruik van pesticiden, geen mechanische filtering. Enkel gebruik van wilde gisten. Geen klaring ("cloudy")

Kleur : licht roze

Aroma : zwoele kersen en aardbeien

Alcohol : 15,6 %

Zuren : 5 g/l

Restsuiker : 1,6 g/l

Intens, full-bodied 

Rijping in eiken foeders

Food pairing : iets warmer serveren (14-15°) bij oosterse keuken en nagerechten met aardbeien 

 

33,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: meer dan 1 maand1

Clai Ottocento Bijeli 2012

Producent : Giorgio Clai, Buje, Istria (HR)

Website : www.clai.hr

Blend van Malvasia, Chardonnay, Pinot Gris en Sauvignon Blanc;

Terroir : witte grond (kalk-klei),

Biodynamisch. Geen gebruik van pesticiden, geen mechanische filtering. Enkel gebruik van wilde gisten. Geen klaring (cloudy).

De naam “Ottocento” verwijst naar de traditionele manier van wijnmaken in de regio in de jaren 1800. 

Kleur : amber/goud door Pinot Gris en vooral door macération pelliculaire gedurende 10 dagen ("orange wine")

Aroma : grapefruit, geconfijte sinaasappel, amandel, sherry, donkere specerijen

Alcohol : 14,3 %

Rijping gedurende 12 maanden in eiken foeders van 1500 liter

Food pairing : bij king crab met gerookte paling en venkel, foie gras, gebakken coquilles, Comté kaas;

Parker score 89/100

 

23,50 €

  • Uitverkocht

Clai Ottocento Bijeli 2013

Producent : Giorgio Clai, Buje, Istria (HR)

Website : www.clai.hr

Blend van Malvasia, Chardonnay, Pinot Gris en Sauvignon Blanc;

Terroir : witte grond (kalk-klei),

Biodynamisch. Geen gebruik van pesticiden, geen mechanische filtering. Enkel gebruik van wilde gisten. Geen klaring (cloudy).

De naam “Ottocento” verwijst naar de traditionele manier van wijnmaken in de regio in de jaren 1800. 

Kleur : amber/goud door Pinot Gris en vooral door macération pelliculaire gedurende 10 dagen ("orange wine")

Aroma : grapefruit, geconfijte sinaasappel, amandel, sherry, donkere specerijen

Alcohol : 14 %

Rijping gedurende 12 maanden in eiken foeders van 1500 liter

Food pairing : bij king crab met gerookte paling en venkel, foie gras, gebakken coquilles, Comté kaas;

Parker score 89/100

 

23,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Clai Sveti Jacov 2011

Producent : Giorgio Clai, Buje, Istria (HR)

website : www.clai.hr

100% Malvazija Istriana

Terroir : witte grond (kalk-klei),

Biodynamisch. Geen gebruik van pesticiden, geen mechanische filtering. Enkel gebruik van wilde gisten. Geen klaring ("cloudy")

Kleur : oranje/goud door 75 dagen macération pelliculaire ("orange wine")

Aroma : acacia, peer, vijg, perzik/abrikoos, ananas, rozijnen

Alcohol : 15,2 %

Zuren : 5,6 g/l

Restsuiker : 2,3 g/l

Mondgevoel : vettig en rond

Rijping gedurende 12 maanden in eiken vaten

Food pairing : gebakken kalfszwezeriken met saus van oloroso sherry

Parker score 90/100 (jaargang 2009) - Decanter 94/100 (jaargang 2011)

 

29,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: meer dan 1 maand1

Clai Sveti Jacov 2012

Producent : Giorgio Clai, Buje, Istria (HR)

Website : www.clai.hr

100% Malvazija Istriana

Terroir : witte grond (kalk-klei),

Biodynamisch. Geen gebruik van pesticiden, geen mechanische filtering. Enkel gebruik van wilde gisten. Geen klaring ("cloudy")

Kleur : oranje/goud door 60 dagen macération pelliculaire ("orange wine")

Aroma : acacia, peer, vijg, perzik/abrikoos, ananas, rozijnen

Alcohol : 13,9 %

Mondgevoel : vettig en rond

Rijping gedurende 12 maanden in eiken vaten

Food pairing : gebakken kalfszwezeriken met saus van oloroso sherry

Parker score 90/100 (jaargang 2009) - Decanter 94/100 jaargang 2011

 

29,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: meer dan 1 maand1

Degrassi Malvazija Istarska Bomarchese 2011

Producent : Moreno Degrassi, Savudrija, Istria (HR)

Website : www.degrassi.hr

Terroir : single vineyard (Bomarchese) : terre bianche (witte kalkbodem)

Look : strogeel met groene schijn

Neus : acacia, witte bloemen, groene appel, mineralig

Smaak : rond en puntig, harmonieus, aangename retro van amandelen

Zuren : 6 g / liter

Alcohol : 14,40%

Vinificatie : gedeeltelijke cryo-maceratie en gisting aan 14-16 °

Rijping : sur lies tot de lente

Food pairing : vis, seafood, wit vlees

Serveertips : karafferen en serveren aan 10-12 °

12,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Degrassi Malvazija Istarska Bomarchese 2012

Producent : Moreno Degrassi, Savudrija, Istria (HR)

Website : www.degrassi.hr

Terroir : single vineyard (Bomarchese) : terre bianche (witte kalkbodem)

Look : strogeel met groene schijn

Neus : acacia, witte bloemen, groene appel, mineralig

Smaak : rond en puntig, harmonieus, aangename retro van amandelen

Zuren : 6 g / liter

Alcohol : 12,5 %

Vinificatie : gedeeltelijke cryo-maceratie en gisting aan 14-16 °

Rijping : sur lies tot de lente

Food pairing : vis, seafood, wit vlees

Serveertips : karafferen en serveren aan 10-12 °

13,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Degrassi Sauvignon Blanc Contarini 2011

Producent : Moreno Degrassi, Savudrija, Istria (HR)

Website : www.degrassi.hr

Terroir : single vineyard (Contarini) : terre bianche (witte kalkbodem)

Look : licht uienschil 

Neus : fruitig, floraal, mineralig, honing 

Smaak : fraîcheur en body tegelijk 

Alcohol : 15,7 %

Zuren : 6 g / liter

Vinificatie : gisting aan 14-16 °; rijping sur lies tot de lente; na botteling nog 2-3 maanden op fles 

Food pairing : oriental food (zoet-zuur), foie gras, gregrillde zeetong, pasta met zeevruchten

16,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Degrassi Terre Bianche Cuvée Blanc 2010

Producent : Moreno Degrassi, Savudrija, Istria (HR)

Website : www.degrassi.hr

Blend van Malvasia, Sauvignon Blanc, Viognier en Chardonnay;

Terroir : blend van 3 wijngaarden met witte kalk-klei bodem (Bomarchese, Ferne en Contarini) 

Look : intens strogeel

Neus : mineralig, tropisch fruit

Smaak : fraîcheur en vettigheid, medium zuren, breed 

Alcohol : 13,2 %

Zuren : 5,5 g/l

Restsuiker : 2 g/l

Vinificatie : 1 dag macération pelliculaire; gisting op inox aan 14-16 °, rijping sur lies tot de lente

Food pairing : risotto met saffraan, tagliatelle met scampi en asperges, rundstartaar

Serveren aan 10-12 °

 

15,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Degrassi Terre Bianche Cuvée Blanc 2012

Producent : Moreno Degrassi, Savudrija, Istria (HR)

Website : www.degrassi.hr

Blend van Malvasia, Sauvignon Blanc, Viognier en Chardonnay;

Terroir : blend van 3 wijngaarden met witte kalk-klei bodem (Bomarchese, Ferne en Contarini) 

Look : intens strogeel

Neus : mineralig, tropisch fruit, minder aromatisch dan 2010

Smaak : fraîcheur en vettigheid, medium zuren, breed, evenwicht 

Alcohol : 13,5 %

Zuren : 5,5 g/l

Restsuiker : 2 g/l

Vinificatie : 1 dag macération pelliculaire; gisting op inox aan 14-16 °, rijping sur lies tot de lente

Food pairing : risotto met saffraan, tagliatelle met scampi en asperges, rundstartaar

Serveren aan 10-12 °

 

18,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Degrassi Viognier Contarini 2011

Producent : Moreno Degrassi, Savudrija, Istria (HR)

Website : www.degrassi.hr

Terroir : single vineyard (Contarini) : terre bianche (witte kalkbodem)

Kleur : lichtgeel met gouden reflectie 

Neus : fruitig, floraal, honing, perzik, mango, agrum, sinaasappel

Smaak : mineralig (tintelend), fraîcheur, full-bodied 

Alcohol : 14,3 %

Zuren : 6 g / liter

Vinificatie : inox  

Food pairing : carpaccio van vis, sea food risotto en gegrillde zeetong

16,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Kabola Amfora Malvazija 2007

Producent : Kabola d.o.o. - wijnmaker Marino Markezic.

Biologische productie

Website : www.kabola.hr

Druif : 100 % Malvazija Istriana

Terroir : Stanzia wijngaard : zware grijze kleigrond op 275 m hoogte en 8 km van de Adriatische Zee

Kleur : goudgeel tot koperbrons

Neus : zeer aromatisch en complex : geplette groene kruiden, abrikoos, caramel, cognac, amandelen, sherry 

Smaak : succulent en beendroog

Alcohol : 14 %

Zuren : 5 g/l

Restsuiker : 2,8 g/l

Vinificatie : de volle trossen worden in amfora's van gebakken klei (2.000 l) verzameld en blijven er na de gisting nog 7 maanden sur lies; na de persing rijpt de wijn nog 12 maand in eiken foeders van 4.000 l en na de botteling rust hij nog enkele maanden op fles

Food pairing : complexe vederwildgerechten met rijke saus, Comté kaas. 

Bewaring : uitzonderlijk lang door de hoge aciditeit en de oxidatieve vinificatiemethode

Parker score : 90/100

 

 

 

 

31,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Kabola Amfora Malvazija 2009

Producent : Kabola d.o.o. - wijnmaker Marino Markezic.

Biologische productie - 20 hectare wijngaard

Website : www.kabola.hr

Druif : 100 % Malvazija Istriana

Terroir : Stanzia wijngaard : zware grijze kleigrond op 275 m hoogte en 8 km van de Adriatische Zee

Kleur : goudgeel tot koperbrons

Neus : aromatisch en complex : geplette groene kruiden, gedroogde vijgen, abrikoos, caramel, rozijnen, acacia, honing, cognac, noten, amandelen, sherry (oxidatief)

Smaak : succulent en beendroog, bittertje (noten) in de afdronk

Alcohol : 14,6 %

Zuren : 5 g/l

Restsuiker : 2,8 g/l

Vinificatie : de volle trossen worden in amfora's van gebakken klei (2.000 l) verzameld en blijven er na de gisting nog 7 maanden sur lies; na de persing rijpt de wijn nog 12 maand in Slavonische eiken foeders van 4.000 l en na de botteling rust hij nog 6-12 maanden op fles

Food pairing : complexe vederwildgerechten met rijke saus, foie gras, Comté kaas. 

Bewaring : uitzonderlijk lang door de hoge aciditeit en de oxidatieve vinificatiemethode

Parker score : 90/100

 

 

31,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Kozlovic Dulcinea 2009 0,5 l

Producent : Gianfranco Kozlovic, Momjan, Istria (HR)

Website : www.kozlovic.hr

Druif : 100 % Muskat Momjanski - manuele pluk 

Herkomst : single vineyard Vale, 240 m hoog

Terroir : flysch, kalksteenrots en klei (terre bianche)

Kleur : goudgeel 

Neus : rozijnen, vanille, honing, rijp fruit, kruidnagel, vijgenmarmelade, droge kruiden

Smaak : halfzoet met frisse zuren, kruidig, rokerig in de afdronk 

Alcohol : 12,8 %

Zuren : 5,2 g/l 

Restsuiker : 55,5 g/l 

Vinificatie : Late Harvest 

Food pairing : crème brûlée, mascarpone ijs, gepocheerde perzik in Muscat, middelharde kazen

Score The Wine Gang 91/100

 

 

 

 

19,75 €

  • Uitverkocht

Kozlovic Malvazija 2011

Producent : Gianfranco Kozlovic, Momjan, Istria (HR)

Website : www.kozlovic.hr

Druif : 100 % Malvazija Istriana

Herkomst : blend van 3 wijngaarden (Vale, Santa Lucia en Kontarini)

Terroir : flysch, kalksteenrots en klei (terre bianche)

Kleur : helder maangeel

Neus : acaciabloesem, banaan, perzik, nectarine, peer, rijpe appel, mineraliteit, droge kruiden

Smaak : fris/fruitig, ziltig, bittertje in de afdronk

Alcohol : 13 %

Zuren : 5 g/l 

Restsuiker : 2 g/l 

Vinificatie : 12-24 u skin contact; gisting aan lage temperatuur (15 °), lagering op inox

Food pairing : risotto met scampi of garnalen, Japanse keuken (sushi), Istrische "fuzi" pasta 
Lange afdronk met persistente aciditeit 

 

 

 

 

13,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Kozlovic Malvazija Santa Lucia 2009

Producent : Gianfranco Kozlovic, Momjan, Istria (HR)

Website : www.kozlovic.hr

Druif : 100 % Malvazija Istriana, manuele pluk, late harvest

Herkomst : single vineyard Santa Lucia (aanplant 1962, 240 m hoogte)

Terroir : flysch, kalksteenrots en klei (terre bianche)

Kleur : goudgeel met slierten van oud goud

Neus : floraal (acacia, weidebloemen), lactisch, banaan, rijp steenfruit (perzik, abrikoos), gestoofde pruimen, kruidnagel en muskaatnoot in de retro

Smaak : vol en krachtig maar bezit tegelijk fraîcheur, mineralig/ziltig maar ook romig, goed geïntegreerde eik, bittertje in de afdronk

Alcohol : 14,2 %

Zuren : 5,1 g/l 

Restsuiker : 2,7 g/l 

Vinificatie : rijping in "botte" van 3.200 l, barriques van 225 l (6 maand) en inox tanks;

na botteling nog 18 maand rijping op fles

Food pairing : witte vis in rijke saus; rode schorpioenvis, schaaldieren 

Exceptioneel lange afdronk.

Combineert de elegantie van Montrachet met de intensiteit van Chateau Grillet 

Score Robert Parker 93/100, score Decanter september 2014 92/100

Decanter World Wine Awards 2015 : commended (2011)

 

 

 

 

29,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Misal Blanc de Blancs Extra Brut 2008

Producent : Pjenusci Persuric -  Misal 

Produceert exclusief schuimwijnen volgens de méthode traditionelle

Website : www.misal.hr

Druiven : 100 % Chardonnay 

Jaargang : 100% druiven van 2008

Smaak : extra brut (non-dosé) : 0,2 g/l restsuiker 

Alcohol : 13 %

Vinificatie : 8 u cold soak, méthode traditionelle, 54 maand rijping sur lattes 

Food pairing : als aperitief en bij oesters 

 

36,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Misal Istra Brut 2007/2008/2009

Producent : Pjenusci Persuric -  Misal 

Produceert exclusief schuimwijnen volgens de méthode traditionelle

Website : www.misal.hr

Druiven : 100 % Malvazija Istarska 

Jaargang : Blend van druiven uit 2007, 2008 en 2009

Restsuiker : 7 g/l 

Alcohol : 12 %

Vinificatie : gedeeltelijk gelagerd op eiken vaten; méthode traditionelle, 36 md rijping sur lattes 

Food pairing : bij truffel, asperges, kabeljauw, zalm en amandelen

 

36,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Misal Blanc de Noirs Brut 2010

Producent : Pjenusci Persuric -  Misal 

Produceert exclusief schuimwijnen volgens de méthode traditionelle

Website : www.misal.hr

Druiven : 100 % Pinot Noir  

Jaargang : 100% druiven van 2010

Aroma : ananas, meloen in retro

Smaak : zijdeachtig 

Restsuiker : 6 g/l 

Alcohol : 12,1 %

Vinificatie : méthode traditionelle, 24 maand rijping sur lattes 

Food pairing : bij voorgerechten en als afsluiter van de maaltijd 

 

36,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Misal Millenium Brut 2010

Producent : Pjenusci Persuric -  Misal 

Produceert exclusief schuimwijnen volgens de méthode traditionelle

Website : www.misal.hr

Druiven : 80 % Malvazija, 10 % Chardonnay, 10 % Pinot Noir  

Jaargang : 100% druiven van 2010

Aroma : cuberdons, framboos 

Restsuiker : 10 g/l 

Alcohol : 12,1 %

Vinificatie : méthode traditionelle, 30 maand rijping sur lattes 

Food pairing : bij salades, kaas, pasta, risotto, wit vlees en vis 

 

25,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Misal Prestige Extra Brut 2010

Producent : Pjenusci Persuric -  Misal 

Produceert exclusief schuimwijnen volgens de méthode traditionelle

Website : www.misal.hr

Druiven : 80 % Chardonnay, 10 % Pinot Noir, 10 % Malvazija Istarska  

Biologisch : gebruik sulfiet quasi nihil 

Smaak : biscuit, rood fruit met fijne en smaakvolle afdronk

Jaargang : 100% druiven van 2010

Smaak : extra brut : 3 g/l restsuiker 

Alcohol : 12 %

Vinificatie : méthode traditionelle, 24 maand rijping sur lattes 

Food pairing : als aperitief 

Ljkt op top Franciacorta - score Decanter 2014 : 93/100

25,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Pilato Malvazija Istarska 2011

Producent : Elido Pilato, Vizinada, Istria (HR)

Website : www.vina-pilato.com

Druif : 100 % Malvazija Istarska  

Terroir : terre rosse (ijzerhoudende rode grond) 

Kleur : groengeel 

Neus : wit fruit (granny smith en perzik), floraal (acacia)

Smaak : frisse en fruitige aanzet, body en mineraliteit in de afdronk

Alcohol : 13,7 %

Zuren : 5 g/l

Restsuiker : 3 g/l

Vinificatie : gisting en rijping in inox tanks  

Food pairing : seafood, wit vlees (kip, canard à l'orange), pasta, lichte kazen

 

 

 

 

 

12,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Pilato Pinot Bijeli 2013

Producent : Elido Pilato, Vizinada, Istria (HR)

Website : www.vina-pilato.com

Druif : 100 % Pinot Blanc  

Terroir : terre rosse (ijzerhoudende rode grond) 

Kleur : lichtgeel met groene schijn  

Neus : groene appel, peer, rijp tropisch fruit (ananas), neusjes 

Smaak : fraîcheur en rondheid tegelijk, vettiger en meer body

Alcohol : 13,5 %

Zuren : 5 g/l

Vinificatie : gisting en rijping in inox tanks  

Food pairing : gebakken vis, seafood, wit vlees, pasta, lichte kazen, citroentaartje

 

 

 

 

 

12,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Prelac Malvazija 2012

Producent : Rino Prelac, Momjan, Istrië

Website : www.prelac.hr

Druif : 100 % Malvazija 

Terroir : witte kalkhoudende grond

Kleur : strogeel met groene schijn  

Neus : floraal (acaciabloesem), mineraliteit  

Smaak : fraîcheur 

Alcohol : 13,1 %

Vinificatie : gisting op inox tanks  

Food pairing : gerookte vis, gestoomde of gegrillde witte vis, kalfsvlees, varkensvlees  

 

 

 

 

 

12,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Roxanich Ines u Bijelom 2009

Producent : Mladen Rozanic, Vizinada, Istria (HR)

Website : www.roxanich.hr

Naam : Ines in White (Ines = echtgenote van wijnmaker)

Blend van 7 druiven : Pinot Gris, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Prosecco, Friulano, Vermentino, Riesling Italico

Terroir : kalkhoudende klei-leem bodem

Kleur : helder oranje-abrikoos (door 100 dagen skin contact); unfiltered 

Neus : zeer aromatisch en complex (honingraat, hooi, witte peper, oxidatieve sherry toets)

Smaak : complex, hoge en fijne zuren

Alcohol : 13,3 %

Zuren : 7 g/l

Vinificatie : 100 dagen skin contact; 36 maand rijping op eiken vaten en 18 maand op fles  

Food pairing : stoofpotjes met kip, gegrillde inktvis, kaas

 

 

 

 

 

33,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Tomaz Malvazija Sesto Senso 2013

Producent : Klaudio Tomaz, Motovun, Istria (HR)

Motovun : centrum van truffelproductie

Naam : Malvazija Sesto Senso ("zesde zintuig")

Druif : 100 % Malvazija Istriana

Bodem : grijze klei

Kleur : goudgeel met oranje abrikoostint (orange wine)

Neus : zeer aromatisch en complex (sinaasappel, mango, moerbei, gestoofde appel, honing, floraal, mineralig, vermouth, amandelkoekjes)

Smaak : evenwichtig 

Alcohol : 13,9 %

Vinificatie : 24 dagen skin contact; lagering op vaten van acacia (70 %) en eik 

Food pairing : Comté kaas 

 

 

 

 

 

 

26,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Vina Laguna Festigia Malvazija 2011

Producent : Agrolaguna, Porec, Istria (HR)

Naam : Festigia Malvazija

Kwaliteit : vrhunsko vino (premium)

Druif : 100 % Malvazija Istriana 

Terroir : Kalgaric wijngaard met ijzerhoudende rode grond, droog en rotsachtig, Zuid-West oriëntatie 

Kleur : witgeel met groene schijn 

Neus : floraal (wilde bloemen, robinia), citrus (pompelmoes, agrum), tropisch fruit

Smaak : frisse zuren, lange afdronk, evenwichtig

Alcohol : 13,7 %

Vinificatie : druiven worden ontrist en gekoeld; cold soak, persing van volle trossen, gisting in inox tanks op 14-16 °, 6 maand rijping sur lies, geen malolactische omzetting

Food pairing : lichte voorgerechten, pasta, risotto, truffel, wit vlees, vis en seafood

Bewaarpotentieel minstens 2-3 jaar na botteling

Award : Decanter WWA 2015 : Bronze Medal voor jaargang 2013

 

 

 

15,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Vina Laguna Malvazija Selekt 2013

Producent : Agrolaguna, Porec, Istria (HR)

Naam : Malvazija Selekt 

Druif : 100 % Malvazija Istriana 

Terroir : ijzerhoudende rode grond (terre rosse)

Kleur : helder citroengeel

Neus : floraal (acaciabloesem), witte appel, steenfruit, gist en mineraliteit 

Smaak : frisse zuren; bittertje in de afdronk

Alcohol : 12,5 %

Vinificatie : druiven worden gekoeld, soms korte cold soak, gisting in inox op 14-16 °, 3 maand rijping sur lies, geen malolactische omzetting

Food pairing : als aperitief of bij vers seafood besprenkeld met enkel citroensap en olijfolie 

 

 

 

 

9,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Dvanajscak-Kozol Grasevina 2013

Producent : Dvanajscak-Kozol, Medimirje, Croatië (HR)

Naam : Grasevina 

Druif : 100 % Grasevina (Riesling Italico, Welshriesling) 

Continentaal klimaat, 12 ha wijngaard op 340 m hoogte

Neus : floraal, druiven, groene appel, nectarines, gras  

Smaak : vol met goede aciditeit 

Alcohol : 11,5 %

Vinificatie : inox

Food pairing : asperges, gevogelte (gebraden eend), pasta met champignons

Decanter : 93/10 voor de 2006

DM-Vino 2016 :  "De Beste Wijnen van de Balkan" : 86 % 

 

 

 

 

15,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Domaine La Gontarde Charme Blanc 2011

Producent : Domaine La Gontarde, Visan, Frankrijk. Wijnmaker : Geert Claeys (Vlaming)

website : www.lagontarde.com

AOP : Côtes du Rhône Villages 

Blend van 60 % Ugni Blanc en 40 % Grenache Blanc (veilles vignes 60 ans). Yield 20 hl/ha

Terroir : argilo-calcaire bodem met veel keien 

Kleur : helder lichtgeel

Aroma : abrikozen, rozijnen, tropisch fruit (rijpe ananas, mango, meloen, lychee), aards

Smaak : rond, zacht en vettig met bittertje in de afdronk

Alcohol :  13,5 %

Food pairing : aperitief, salade Niçoise met rozijnen en pittige vinaigrette 

 

 

15,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Château Nakad Blanc de Blanc 2013

Producent : Château Nakad, Beeka Vallei, Libanon

Oudste winery in Libanon (opgericht in 1923) op de ruïnes van een oude wijnkelder uit de Bronstijd

Terroir : gematigd mediterraan klimaat; wijngaarden op > 1000 m boven zeeniveau

Druiven : Clairette, Sauvignon Blanc, Viognier van oude wijnstokken

Kleur : lichtgeel

Aroma : exotisch fruit, witte bloemen

Alcohol : 12,5 %

Vinificatie : inox

Food pairing : bij gevogelte, spicy (witte) vleesgerechten, vis en sea food

 

 

10,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Weingut Frank Chardonnay Alte Reben 2013

Producent : Weingut Frank, Herrnbaumgarten, Weinviertel (Oostenrijk)

website : www.weingutfrank.at

Druif : 100 % Chardonnay van oude stokken. 

Terroir : Beim Kirkhof : kalk-mergelbodem met sediment van fossiele oesterschalen; 

Kleur : helder licht strogeel

Neus : aangename en discrete houtindruk (vanille), mineraliteit, steenfruit, fijne karameltoets

Smaak : sappig, elegant en soepel, romig, krachtig en vol  

Alcohol : 13,5 %

Zuren : +/- 5 g/l

Vinificatie : manuele pluk met strenge selectie; enkel druiven van laatste plukronde (begin november) worden gebruikt; 4 uur moststabilisatie; gisting zonder koeling in gebruikte houten vaten, malolactische omzetting, rijping sur lies tot botteling in augustus    

Food pairing : gegrillde vis, seafood (langoesten, kreeft), krachtige gerechten uit de moderne Aziatische keuken (eend, vis)

Bewaarpotentieel tot 2021

 

 

19,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Weingut Frank Grüner Veltliner Johannesbergen 2012

Producent : Weingut Frank, Herrnbaumgarten, Weinviertel (Oostenrijk)

website : www.weingutfrank.at

Druif : 100 % Grüner Veltliner 

Terroir : single vineyard Johannesbergen, löss bodem 

Kleur : briljant lichtgeel 

Neus : rijp geel fruit (abrikoos), grapefruit, rijpe appel, banaan  

Smaak : mondvullend, goede structuur, lange afdronk

Alcohol : 13 %

Zuren : 5,6 g/l

Restsuiker : 1,1 g/l 

Vinificatie : 6 u moststabilisatie, temperatuurgecontroleerde gisting in inox tanks, rijping sur lies tot februari; niet gefilterd tot botteling 

Food pairing : typisch Weense keuken met wit vlees (kalf, gevogelte) en Aziatische keuken Score Falstaff : 90/100; Gault-Millau : 2 trosjes

 

 

11,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Weingut Frank Grüner Veltliner Hoger Weg Reserve 2012

Producent : Weingut Frank, Herrnbaumgarten, Weinviertel (Oostenrijk)

website : www.weingutfrank.at

Druif : 100 % Grüner Veltliner 

Terroir : beste expositie van Johannesbergen, 200 m, löss bodem, droog en winderig 

Kleur : briljant witgeel 

Neus : zeer aromatisch : peer, perzik, abrikoos, appel, mineraliteit, gist, peper, romig

Smaak : hoge zuren, elegant fruitig, explodeert tegen gehemelte met fris sap en romigheid, gisting en zeer levendig

Alcohol : 13,5 %

Zuren : 5,6 g/l

Restsuiker : 2,9 g/l 

Vinificatie : 6 u moststabilisatie, bâtonnage, gisting op kamertemperatuur, rijping sur lies in inox tanks tot maart  

Food pairing : Aziatische en spicy gerechten, varkensgebraad

Bewaarpotentieel > 2020

Score Falstaff Weinguide: 90/92 punten 

 

16,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Weingut Frank Grüner Veltliner Weinviertel DAC 2012

Producent : Weingut Frank, Herrnbaumgarten, Weinviertel (Oostenrijk) 

website : www.weingutfrank.at

Naam : Weinviertel DAC 

Druif : 100 % Grüner Veltliner 

Terroir : Blend van Johannesbergen en Krainholz wijngaard, löss bodem 

Kleur : helder witgeel

Neus : clean, citrus, grapefruit 

Smaak : crisp en fruitig, beendroog 

Alcohol : 12,8 %

Zuren : 5,8 g/l

Restsuiker : 1,1 g/l 

Vinificatie : 3 u moststabilisatie, nadien gekoelde gisting in inox tanks

Food pairing : aperitief, eenvoudige sea food, gevogelte , jong drinken aan 10 °

 

 

8,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Weingut Frank Riesling Alte Reben 2012

Producent : Weingut Frank, Herrnbaumgarten, Weinviertel (Oostenrijk)

website : www.weingutfrank.at

Druif : 100 % Riesling

Terroir : Krainholz wijngaard, löss en schlier; 25 jaar oude stokken

Kleur : briljant lichtgeel

Neus : abrikozenjam, roze pompelmoes; 

Smaak : zeer geconcentreerd; krachtig;  

Alcohol : 13,5 %

Zuren : 6,4 g/l

Restsuiker : 7,9 g/l

Vinificatie : manuele pluk bij < 10°, 8 u koude weking; gisting aan 18 ° in inox; blijft sur lies to mei; ongefilterd tot botteling; 

Food pairing : bij vis met krachtige sausen, spicy Aziatische of exotische gerechten

 

2012 uitverkocht 

 

 

 

15,75 €

  • Uitverkocht

Weingut Frank Riesling Klassik 2012

Producent : Weingut Frank, Herrnbaumgarten, Weinviertel (Oostenrijk)

website : www.weingutfrank.at

Druif : 100 % Riesling

Terroir : arme (zand)-leembodem met dunne löss bovenlaag  

Kleur : briljant lichtgeel

Neus : aromatisch, geparfumeerd, kruidig, steenfruit, rozenbloesem 

Smaak : aangename zoet-zuur balans 

Alcohol : 13 %

Zuren : 6,9 g/l

Restsuiker : 5,9 g/l 

Vinificatie : pluk bij koude temperaturen (8-10 °), 8 u moststabilisatie, bâtonnage, gisting aan 18 ° in inox tanks   

Food pairing : zeer koel serveren (8-10 °) bij gebakken en gegrillde vis, sea food en Aziatische gerechten

Bewaarpotentieel tot 2016 

 

 

10,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Domeniile Ostrov Naiada Feteasca Alba 2013

Producent : Domeniile Ostrov, Oltina, Roemenië

Naiada = nimfen van de bronnen, meren en beken, begiftigd met de profetische genade en de eeuwige jeugd die je onweerstaanbaar lokken

Druif : 100 % Feteasca Alba

Terroir : zwarte grond (rijk aan organisch materiaal), 10-50 m hoogte, zuid-zuidoost oriëntatie

Kleur : helder strogeel

Neus : verse groene appel, wilde bloemen

Smaak : droog, rijk

Alcohol : 12 %

Zuren : 5,66 g/l

Restsuiker : 1,3 g/l 

Food pairing : zeevruchten, vis, gevogelte

 

 

10,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Budimir Triada Bela 2009

Producent : Budimir, Aleksandrovac, Zupa (Servië)

Zupa is een pre-phylloxera wijngaard

Druiven : 40 % Tamjanika, 30 % Chardonnay, 30 % Sauvignon Blanc  

Tamjanika (= Muscat à Petits Grains); woord afgeleid van "tamjan" (= wierook)

Terroir : klei en kalksteen  

Kleur : strogeel

Neus : floraal, mineraal (krijt), kruidig, perzik, banaan, tropisch fruit, wierook 

Smaak : evenwichtig, full-bodied   

Alcohol : 12,8 %

Zuren : 5,17 g/l

Vinificatie : 1/3 van de Tamjanika wordt gelagerd op eiken foeders van 3.000 l

Food pairing : bij vis, sea food en wit vlees met krachtige sausen 

Bewaarpotentieel 10 jaar 

 

 

16,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Zaloscan de Adami Sauvignon Blanc 2010

Producent : Zaloscan de Adami, Dornberk, Vipava Valley, Slovenia.

Wijnmakers : Anton en Borut Slejko

website : www.zaloscan.si

Naam / druif : Sauvignon Blanc   

Terroir : terre grigie (grijze kalk/klei grond)

Kleur : licht strogeel

Neus : aromatisch : basilicum, hooi, meloen 

Smaak : hoge maar rijpe zuren  

Alcohol : 12,5 %

Vinificatie : gisting op inox 

Food pairing : bij asperges 

12,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Zaloscan de Adami Sivi Pinot 2010

Producent : Zaloscan de Adami, Dornberk, Vipava Valley, Slovenia.

Wijnmakers : Anton en Borut Slejko

website : www.zaloscan.si

Naam : Sivi Pinot  

Druif : 100 % Pinot Gris 

Beperkte productie (experiment) : 2.000 planten voor 2.000 l wijn 

Terroir : terre grigie (grijze kalk/klei grond)

Kleur : lichtgeel 

Neus : aromatisch : rijpe appel, banaan

Smaak : licht en fruitig met medium zuren 

Alcohol : 12,5 %

Vinificatie : ecologisch (geen chemische producten, geen sulfiet), 3 uur macération pelliculaire, gisting op inox 

Food pairing : bij oosterse keuken

 

13,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Zaloscan de Adami Pinela 2015

 

 Producent : Zaloscan de Adami, Dornberk, Vipava Valley, Slovenia.

Wijnmakers : Anton en Borut Slejko

website : www.zaloscan.si

Naam : Pinela

Druif : 100 % Pinela (autochtone druif uit Vipava Valley (vrouwelijker dan Zelen)

Terroir : terre grigie (grijze kalk/klei grond)

Kleur : groengeel

Neus : aromatisch : bloemen, citrusfruit en perziken

Alcohol : 13 %

Vinificatie : inox 

16,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Zaloscan de Adami Zelen 2014

Producent : Zaloscan de Adami, Dornberk, Vipava Valley, Slovenia.

Wijnmakers : Anton en Borut Slejko

website : www.zaloscan.si

Naam : Zelen 

Druif : 100 % Zelen (= Sloveens voor "groen")

Terroir : terre grigie (grijze kalk/klei grond)

Kleur : strogeel met groene schijn 

Neus : zeer aromatisch - geparfumeerd : appel, peer, (over)rijpe banaan, mango, rode paprika  

Smaak : zoete indruk, crisp en fruitig, ziltig

Alcohol : 11,5 %

Zuren : +/- 6 g/l 

Vinificatie : inox 

Food pairing : aperitief, roodbaars met asperges

 

 

16,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Zaloscan de Adami Rebula 2015

Producent : Zaloscan de Adami, Dornberk, Vipava Valley, Slovenia.

Wijnmakers : Anton en Borut Slejko

website : www.zaloscan.si

Naam : Rebula 

Druif : Rebula (= ribolla galla) 

Terroir : terre grigie (grijze kalk/klei grond)

Kleur : groengeel  

Neus : floraal, vers wit fruit,

Smaak : zacht en elegant

Alcohol : 11,5 %

 

Food pairing : als aperitief of bij lichte (mediterrane) keuken met wit vlees, pasta, aardappelen 

 

12,75 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Anthony Road Dry Riesling 2013

Producent : Anthony Road Winery, Finger Lakes District, New York State (USA)

website : www.anthonyroadwine.com

Druif : Riesling 

Terroir : vruchtbare glaciale bodem, westkust Seneca Lake 

Neus : rozenstengel, nectarine, limoenzeste, citrus, grapefruit, ananas

Alcohol : 11,5 %

Restsuiker : 0,64 %

Vinificatie : 100% koude gisting op inox tanks

Food pairing : bij rauwe vis (sushi, sashimi, maatjes)

 

21,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Anthony Road Pinot Gris 2014

Producent : Anthony Road Winery, Finger Lakes District, New York State (USA)

website : www.anthonyroadwine.com

Druif : Pinot Gris

Terroir : vruchtbare glaciale bodem, westkust Seneca Lake 

Neus : rijpe peer, suikermeloen, nectarine, honing, ananas;

Retronasaal : sinaasappelzeste, mango 

Alcohol : 11,8 %

Zuren : +/- 8 g/l

Restsuiker : 5 g/l

Delicaat en levendig, blijvende fruitimpressies en mineralige afdronk

Koele gisting in inox tanks

Food pairing : bij kruidige gerechten en oosterse keuken 

 

19,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Anthony Road Semi-Dry Riesling 2011

Producent : Anthony Road Winery, Finger Lakes District, New York State (USA)

website : www.anthonyroadwine.com

Druif : Riesling 

Terroir : vruchtbare glaciale bodem, westkust Seneca Lake 

Neus : perzik, meloen, limoen 

Smaak : halfdroog 

Alcohol : 11,8 %

Zuren : 9,56 g/l

Restsuiker : 24 g/l

Vinificatie : 100% koude gisting op inox tanks

 

20,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Anthony Road Unoaked Chardonnay 2013

Producent : Anthony Road Winery, Finger Lakes District, New York State (USA)

website : www.anthonyroadwine.com

Druif : Chardonnay

Terroir : vruchtbare glaciale bodem, westkust van Seneca Lake

Neus : peer, banaan, kruisbes, vanille, grapefruit, nectarine, ananas, limoenzeste

Mineralige afdronk

Alcohol : 12,6 %

Restsuiker : 1 % 

Vinificatie : 100% gegist en gerijpt op inox tanks

 

19,00 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Fox Run Vineyards Arctic Fox 2013

Producent : Fox Run Vineyards, Finger Lakes District, New York State (USA)

Wijnmaker : Peter Bell

website : www.foxrunvineyards.com

Druif : Cayuga (hybride; kruising Schuyler x Seyval Blanc) 

Terroir : vruchtbare glaciale bodem (Hornell slib leem)

Look : witgeel 

Neus : citrus, mandarijntjes, perzik, tropisch fruit, marsepein in de afdronk  

Smaak : halfdroog (off dry)

Alcohol : 11,7 %

Zuren : 7,7 g/l 

Restsuiker : 2,3 % 

Vinificatie : 100% gegist op inox tanks

Food pairing : als aperitief met guacamole en tortilla chips, bij forel of zalm met citroen en dille, met gebakken courgettes, coquilles of gebraden kip, bij oosterse keuken 

14,50 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Fox Run Vineyards Chardonnay Doyle Vineyard 2013

Producent : Fox Run Vineyards, Finger Lakes District, New York State (USA)

Wijnmaker : Peter Bell

website : www.foxrunvineyards.com

Druif : 91 % Chardonnay, 9 % Traminette

Terroir : vruchtbare glaciale bodem 

Neus : meloen, citroen, witte nectarine, peer, hazelnoot, kruiden 

Smaak : romig mondgevoel maar toch hoge aciditeit  

Alcohol : 12,2 %

Zuren : 6,2 g/l

Restsuiker : 0,3 %

Vinificatie : 3 weken gisting, nadien 6 maanden rijping sur lies op inox tanks

Food pairing : bij gebraden gevogelte, mango salsa en kruidige garnalen met tomaten en kappertjes  

16,25 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Fox Run Vineyards Dry Riesling 2013

Producent : Fox Run Vineyards, Finger Lakes District, New York State (USA)

Wijnmaker : Peter Bell

website : www.foxrunvineyards.com

Druif : Riesling 

Terroir : vruchtbare glaciale bodem 

Neus : citroenzeste, natte rotsen, nectarine, mandarine, citrus en boomfruit

Smaak : zesty afdronk

Alcohol : 11,2 %

Zuren : 7,7 g/l

Restsuiker : 0,7 % 

Vinificatie : 3 weken gisting, nadien 6 maanden rijping sur lies op inox tanks

Food pairing : geschikt bij oosterse gerechten met gember en sojasaus; creoolse keuken en BBQ

19,25 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Knapp Riesling Ice Wine 2014

Producent : Knapp, Finger Lakes District, New York State (USA)

Website : www.knappwine.com

Druif : Riesling 

Terroir : vruchtbare glaciale bodem 

Neus : gepocheerde abrikozen, caramel

Smaak : full body met frisse afdronk

Alcohol : 10,12 %

Zuren : pH 3,26 

Restsuiker : 22 % 

Vinificatie : pluk op 11/2/2014 bij -9 °, direct geperst bij suikergehalte van 42 %

Food pairing : bij rijke desserts of rijpe (blauwe) kazen  

42,00 €

  • Uitverkocht

Lafayette Reneau Seyval Chardonnay 2013

Producent : Lafayette Reneau, Finger Lakes District, New York State (USA)

Druif : Blend van 53 % Seyval Blanc (hybride druif - kruising Seibel 5656 en Rayon d'Or) en 47 % Chardonnay

Terroir : vruchtbare glaciale bodem 

Neus : floraal, appel, steenfruit, citrus, gras, toffee

Alcohol : 12 %

Zuren : 8,5 g/l 

Restsuiker : 15 g/l  


15,00 €

  • Uitverkocht

Red Newt Cellars Gewürztraminer 2013

Producent : Red Newt Cellars, Finger Lakes District, New York State (USA)

Website : www.rednewt.com

Druif : Gewürztraminer 

Terroir : vruchtbare glaciale bodem (klei en zand)

Klimaat : milde zomer en zonnige herfst (ideaal voor intens en expressieve Gewürztraminer)

Neus : floraal (sinaasappelbloesem, seringen), rijp tropisch fruit (lychee), limoenzeste 

Smaak : rijk en romig in de mond 

Alcohol : 1,9 %;

Zuren +/- 6,5 g/l; 

Restsuiker : +/- 10 g/l

Food pairing : perfecte match bij kruidige wereldkeuken (Oosters, Creools) 

21,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Villa Bellangelo Seyval Blanc 2012

Producent : Bellangelo, Finger Lakes District, New York State (USA)

website : www.bellangelo.com

Druif : Seyval Blanc (hybride frans-amerikaanse druif - kruising van Rayon d' Or en Seibel

Terroir : leembodem

Neus : groene appel, perzik, citrus (pompelmoes), vers gemaaid gras

Smaak : halfdroog

Zuren : 8,5 g/l - goede balans met restsuiker

Alcohol : 12,1 %

Restsuiker : 19 g/l 

Vinificatie : 100% koud gegist op inox tanks

Food pairing : risotto met lentegroenten, gebakken heilbot, Thaise keuken, sushi

16,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Brotherhood B-Sparkling Chardonnay

Producent : Brotherhood Winery, Hudson River Valley, New York State (USA)

website : www.brotherhood-winery.com

Oudste actieve winery in de USA

Wijnmaker : Bob Barrow 

Druif : Chardonnay; vroege pluk (behoud van aciditeit)

Terroir : leisteen, schiste, kalksteen (glaciale afzettingen)

Neus : peren, lichte gistiindruk, mineraliteit 

Alcohol : 12 %

Zuren : 7,5 g/l

Restsuiker : 3 g/l

Vinificatie : Méthode Charmat, 

Food pairing : als aperitief of bij de brunch met eitjes, kaas en gebak


17,50 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Brotherhood New York White

Producent : Brotherhood Winery, Hudson River Valley, New York State (USA)

website : www.brotherhood-winery.com

Oudste actieve winery in de USA

Wijnmaker : Bob Barrow 

Druif : blend van 60 % Seyval Blanc, 30 % Chardonnay en 10 % Riesling; non vintage; 

Vroege pluk (behoud van aciditeit)

Terroir : afkomstig van meerdere wijngaarden uit de staat New York, 

Neus : gistig, floraal, lichte Riesling neus, 

Alcohol : 12 %

Easy drinking, perfecte party wijn (schroefdop) 



11,25 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Riesling Winemakers Private Selection

Producent : Brotherhood Winery, Hudson River Valley, New York State (USA)

website : www.brotherhood-winery.com

Oudste actieve winery in de USA

Wijnmaker : Bob Barrow 

Druif : Riesling

Terroir : druiven afkomstig uit Finger Lakes 

Neus : appel, peer, typische Riesling neus (pétroleum), zeer aromatisch  

Alcohol : 11 %

Restsuiker : 17 g/l

Food pairing : perfect bij (spicy) Aziatische gerechten 



21,75 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Palmer Vineyards Sauvignon Blanc 2013

Producent : Palmer Vineyards, Riverhead, Long Island North Fork, New York State (USA)

Website : www.palmervineyards.com

Druif : Sauvignon Blanc

Terroir : zanderig, zeer dicht bij de Atlantische Oceaan; dure grond door competitie met exclusieve residentiële bouwmarkt)

Look : strogeel

Neus : groene appel, citrus (sinaasappel, pompelmoes, limoenzeste), perzik, suikermeloen, minerale toets

Alcohol : 13 %

Zuren : 6,5 g/l

Restsuiker : 6 g/l

Koel serveren : 8-9 °

Food pairing : als aperitief of bij eenvoudige sea food gerechten, gevogelte en quesadillas met spinazie en geitenkaas


26,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Palmer Vineyards Albarino 2014

Producent : Palmer Vineyards, Riverhead, Long Island North Fork, New York State (USA)

Website : www.palmervineyards.com

Druif : Albarino

Terroir : zanderig, zeer dicht bij de Atlantische Oceaan; dure grond door competitie met exclusieve residentiële bouwmarkt)

Neus : citrus, wit fruit, kruidig  

Alcohol : 12,5 %

Hoge aciditeit

Lange afdronk 

Food pairing : bij sea food (kreeft) 

32,25 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Leonard Oakes Blanc d' Orléans 2013

Producent : Leonard Oakes, Niagara Escarpment, New York State (USA)

Orléans is een county in de staat New York

Website : www.oakeswinery.com

Table Wine

Druif : Cayuga (hybride : kruising van Schuyler en Seyval Blanc)

Terroir : dolomiet/kalksteen; nabij het meer : zand/keien (goede drainage)

Klimaat : gematigd continentaal klimaat (nabij Lake Ontario) op 43 ° N.B.

Neus : discreet maar verfijnd aroma (groene appel, kamperfoelie, rozenhout, kruisbes, pompelmoes, meloen) 

Alcohol : 9 %

Zuren : 10,05 g/l

Restsuiker : 17,5 g/l   

Manuele en vroege pluk (lage alcohol)

Food pairing : aperitief, slaatjes met citrus

18,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Leonard Oakes Reserve Vignoles 2012

Producent : Leonard Oakes, Niagara Escarpment, New York State (USA)

Website : www.oakeswinery.com

Druif : Vignoles (hybride, kruising van Pinot de Corton (= kloon van Pinot Noir) en Seibel 6905

Terroir : dolomiet/kalksteen, nabij meer zand/keien (goede drainage)

Klimaat : gematigd continentaal klimaat (nabij Lake Ontario) op 43 ° N.B.

Neus : witte perziken, honing, boenwas, floraal, grassig, tabak, hop, tropisch fruit (verse ananas)

Smaak : beendroog

Zuren : hoog  

Alcohol : 11 % 

Restsuiker : 0,2 %  

Food pairing : geitenkaas, asperges, sea food

20,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Leonard Oakes Riesling 2012

Producent : Leonard Oakes, Niagara Escarpment, New York State (USA)

Website : www.oakeswinery.com

Druif : Riesling 

Terroir : dolomiet/kalksteen, nabij meer zand/keien (goede drainage)

Klimaat : gematigd continentaal (invloed Lake Ontario) op 43 ° N.B.

Neus : aromatisch : limoen, citrus, nectarine, krijt, floraal (blauwe regen), licht petroleum 

Smaak : puntje zoet

Zuren : hoog  

Alcohol : 9,4 %

Restsuiker : 1,78 %  

Food pairing : Oosterse keuken

20,00 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1

Leonard Oakes Vidal Blanc Ice Wine 2011

Producent : Leonard Oakes, Niagara Escarpment, New York State (USA)

Website : www.oakeswinery.com

Druif : Vidal Blanc (franse hybride, kruising tussen Ugni Blanc en Rayon d' Or ontwikkeld in 1930); veel aanplant in Canada

Terroir : dolomiet/kalksteen, nabij meer zand/keien (goede drainage)

Klimaat : gematigd continentaal klimaat (nabij Lake Ontario) op 43 ° N.B.

Neus : peren, abrikozen, perziken,rozijnen, caramel

Smaak : viscoos en romig in de mond; combineert fruitkarakter en aciditeit; perfect evenwicht tussen zoet en zuur

Alcohol : 8,8 % 

Zuren : 12,15 g/l

Restsuiker : 186 g/l   

Food pairing : blauwe kazen, desserts met steenfruit 

54,50 €

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-5 dagen1